lauantai 3. joulukuuta 2016

Kahdestoista toiminnalinen tunti / draama.

Moikkamoi! Draama eikun jatkuu toisen tunnin merkeissä. Tunnit oli mukavia
ja vievät ajatukset hetkeksi pois koulutehtävistä. Tällä kertaa aikaa ei ollut niin
 paljoin kuin viimeksi, siksi harjoituksia ei ole niin paljoa
myöskään kuin viime kerralla. Mutta mennään asiaan!


Tällä kertaa tunnit aloitettiin sisilisko tanssilla. Sisilisko tanssihan menee
 yksinkertaisuudessaan niin, että jokainen ottaa tilaa salista ja alkaa kuvitella, 
että sisilisko pudotetaan paidan sisään. Miten se siellä liikkuu, 
ja varsinkin miten se siellä kutittaa. Tähän taustalle ohjaaja voi laittaa reipasta musiikkia, 
musiikki tuo lisäteho tanssiin. Tanssi on lapsille loistava alkulämmittely vaikka liikuntatuntiin valmistautuessa. 


Seuraavana oli ohjelmassa hyptonisoija. Otetaan pari, taas sellainen jonka kanssa ei ole ollut tekemisissä, näin tutustutaan uusiin ihmisiin. Harjoituksen ideana toinen on hyptonisoija ja toinen hyptonisoituu. Se joka on hyptonisoija hyptonisoi sitä toista omalla kämmenellä eli liikuttaa rauhassa
kättään niin että toinen näkee kämmenen. Toinen seuraa hyptoniosoijan kämmentä. Liikkeet on rauhallisia ja laajoja, näin ei mene pää sekaisin toiselta. Ja vouron perään. 

Seuraava vaihe hyptonisoijasta oli, että koko ryhmä yhdeksi isoksi "kasaksi", yksi hyptonisoi koko ryhmää. Taustalla rauhallinen musiikki. Tämä harjoite käy sellaiselle ryhmälle jotka on vähän edes tuttujaan toisilleen, ei aivan tuntemattomille. 

Kolmas harjoite oli mafioosa. Harjoitteen idea aivan kuin lännen nopeassa. Ryhmä muodostaa piirin, jonne yksi vapaaehtoinen menee keskelle. Se joka on keskellä ampuu eli osoittaa sormella ja sanoo "pam" näin osoitettu menee kyykkyyn ja hänen vierellään olevat yirttävät ampua toisiaan. Se joka teki virheen tai oli hitaampi pääsi keskelle. 


Viimeinen harjoite oli taas kohtaukset, sama kuin edellisellä kerralla. Tällä kertaa annettiin ryhmille viisi lausetta, nämä lausetta sai vain sanoa esityksessä. Lauseiden ympärille kehitettiin jokin kohtaus. Kohtauksesta otettiin taas alkuun kolme still kuvaa alku, keski ja loppu. 


Ensi kertaan, 

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti