keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Yhteenvetoa.

Heissan!

Ajattelin kirjoittaa vielä jonkinlaista yhteenvetoa ja itsearviointia kuluneesta kurssista ja tunneista. 

Jos lähdetään liikkeelle niistä ensimmäisistä tunneista eli tanssi ja liike. Alku fiilikset ennen tunteja oli ristiriitaiset ja jopa ehkä vähän pelokkaat, että mitähän tämä oikein on. Fiilikset ei oikein suurta muodonmuutosta kokeneet tuntien edetessä. Itse henkilökohtaisesti en pidä siitä ajatuksesta "ole luova mutta nyt ois pakko tehdä jotakin". Harjoitteet mitä tunneilla tehtiin eivät myöskään henkilökohtaisesti ihan uponneet eivätkä kolahtaneet. Uskon, että sain kuitenkin jotakin evästä tulevaan. Mutta summasummarun, tanssi ja liike, ei mun juttu. En saanut sitä omaa luovuuttani oikein esille, joten harjoitteet meni aika porskuttamalla läpi. Tottakai oma asenne vaikuttaa aina näissä tilanteissa asiaan!


Noh, seuraavana kurssilla oli musiikki. Musiikin tunnit oli oikein mukaansa tempaavia ja iloisella fiiliksellä mentiin tunnit läpi. Onnistuin mielestäni hyvin näillä tunneilla sekä tunneilla ei ollut pakko. Sai olla luova tai olla olematta, tykkäään! Harjoitteet olivat yksinkertaisia ja helppoja myös ei musiikki ihmiselle. Kokonaisuutena mukava paketti. 


Seuraavana kurssilla alkoi kuvataide. Tässä osiossa koen, että sain käytettyä omaa luovuuttani. Harjoitteet oli omasta mielestäni juuri sitä mistä minä tykkään. Jokainen sai kertoa itsestään sen mitä haluaa, sitä ei oltu valmiiksi rajattu, näin päätösvalta säilyy jokaisella itsellään. Kuvataiteen työ oli aivan minua itseäni. Tykkään ilmaista itseäni kuvien avulla ja koen sen helpoimmaksi asiaksi tuoda asioita esille. 


Seuraavaksi draama alkoi kuvataiteen rinnalle. Draamassa alkuun oli samoja ajatuksia kuin tanssissa ja liikkeessä. Draaman tunnit osoittautui kuitenkin todella kivoiksi tunneiksi. Harjoitteet oli mielekkäitä toteuttaa, jokainen sai vähän tuoda omaa itseään sinne sekaan sekä jokainen sai tehdä omalla tavallaan. Kokonaisuudessaan oikein onnistunut osa kurssia.



Draaman jälkeen alkoi kädentaidot. Kädentaitojenkin tunneilla sai tehdä juuri sitä mikä tuntui itselle kaikista parhaimmalta. Jokainen sai itse päättää miten ja mitä tekee. Teoria osuus alussa oli sopivan mittainen, liika on liikaa. Tunnit oli kivan rentoja, liika jäykkyys ei mene jatkoon..Kokonaisuudessaan kädentaidon tunnit oli draaman kanssa oikein onnistunut kokonaisuus ja osuus kurssilla.  


Pohdin myös seuraavia asioita:

Miten koen oman vuorovaikutustyylini?
                             Olen vuorovaikutustyyliltäni iloinen sekä ulospäinsuuntautunut. Uusiin ihmisiin on kivaa tutustua ja ottaa kontaktia heihin. Olen myös huomannut, että valitettavasti ryhmän ilmapiiri vaikuttaa myös omaan asenteeseen ja lataukseen. Tästä pitää opetella pois, eli älkää antako muiden vaikuttaa sinuun itseesi! Osaan myös olla aika hankala, jos sille päälle satun. 
Useimmiten kyllä iloinen ja pirteä puoleni on esillä.

             Mitkä on asenteeni ja motivaationi vuorovaikutustaidon kehittämiseen?
            Haluan kehittää itseäni asiakastyössä ja vuorovaikutuksessa. Vuorovaikutus on tärkeä osa sosiaalialan työtä. Ihmisten kanssa pitää tulla toimeen ja osata keskustella asioista. Olen avoimin mielen kehittämässä itseäni.

                Mitkä on vahvuuteni ja kehitystä kaipaavat asiat?
                             Koen, että olen vahva tekemään kompromisseja. Joskus ei oma mielipide edellä pääse pitkälle. Tilanteissa tulee huomioida muutkin asiaan liittyvät henkilöt ja seikat, 
pitää nähdä laajemmin kuin vaan oma osa asioissa.

     Osaanko reflektoida omaa toimintaa?
                             Osaan reflektoida itseäni hyvin, vaikka välillä se tuntuu vaikealta. Jos olen joutunut miettimään asioita pitemmän aikaan, saan hyviä pohdiskeluita aikaan. 
Myös tilanteet ja asiat, jotka on uusia minulle saavat paljon 
pohdintaa aikaiseksi. 

   Miten analysoin saamani palautteen?
Kaikki palaute pitää ottaa rakentavasti vastaan, vaikka palautteen antaja ei osaisi esittää asiaansa raknetavasti. Aina voi oppia uutta eikä ikinä ole valmis paketti. Mutta tulee muistaa ne omat vahvuudet ja myös keskittyä niihin!

Mukavaa joulun odotusta, 

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti